Körletfelügyelőjére támadó fogvatartott ellen emeltek vádat Veszprémben

Kék hírek, 2020.12.09

Hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt emelt vádat az ügyészség egy 45 éves női fogvatartott ellen, aki a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőjére támadt nyáron - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Azt írták: augusztus 17-én délelőtt a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben a körletfelügyelő más fogvatartottakat kísért fel a szokásos sétáról, és a szabályoknak megfelelően figyelmeztette a folyosón álló elkövetőt, hogy menjen be a zárkájába.

A vádlott ennek azonban nem tett eleget, trágár szavakkal szidalmazni kezdte a körletfelügyelőt, majd közelebb menve hozzá előbb fejelő mozdulatot tett felé, és próbálta megütni. A felügyelő nő hárította az ütést, a vádlott azonban tovább hadonászott, amíg egy másik fogvatartott a bántalmazás megakadályozása érdekében elé állt. A körletfelügyelő ezután lefogta a magából kikelt, folyamatosan káromkodó nőt, és a zárkájába zárta.

Az elkövető hasonló bűncselekmény miatt korábban már volt büntetve, a Veszprémi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben - közölte a főügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!