Koronavírus - Garázdaság miatt emeltek vádat két iráni férfi ellen

Kék hírek, 2021.11.12

Vádat emeltek két iráni állampolgárságú férfi ellen garázdaság vétsége miatt, mert még tavaly márciusban - miután járványügyi zárlat alá helyezték őket - kiabáltak és erőszakosan viselkedtek egy kórházban - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Rendőrség Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta: az illetékes hivatal koronavírus-fertőzés gyanúja miatt járványügyi zárlat alá helyezett több iráni állampolgárt, akiket 2020. március 7-én egy budapesti kórházban helyeztek el.

A vádlottak - egy 24 éves és egy 23 éves iráni férfi - a délutáni órákban érkeztek a kórházba, az egészségügyi alkalmazottak ekkor elhelyezték őket egy kórteremben. Amikor a vádlottak megtudták, hogy a kórházat nem hagyhatják el, hangoskodva fejezték ki nemtetszésüket, a kórház dolgozóival pedig nem működtek együtt.

A vádlottak viselkedésének hatására a kórházban lévő más iráni férfiak is hangoskodni kezdtek, a vádlottakkal együtt egymás szobájába átjártak, egymás ágyába feküdtek, az ápolók, orvosok utasítását nem követték - ismertették a történteket a közleményben.

A két vádlott a kórterem ablakán keresztül kimászott az erkélyre, és az egészségügyi személyzet tiltása ellenére átmentek a többi kórterembe. Végül visszamásztak a saját kórtermükbe, és amikor hiába kérték, hogy az ápoló nyissa ki az erkélyajtót, kiabálva rugdosták a kórterem ajtaját.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két külföldi férfival szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzéssel felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!