Koronavírus - Pénzbüntetést kér az ügyészség az ismerősét pozitív teszttel riogató férfira

Kék hírek, 2020.10.06

Pénzbüntetés kiszabását kéri az V. és XIII. kerületi ügyészség egy férfira, aki ismerősét ijesztette meg azzal, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-t.

Üveges Andrea az esetet ismertetve azt írta: az 51 éves férfi tudomást szerzett arról, hogy ismerősének április 6-án koronavírus-tesztet végeztek a munkahelyén, és ha az pozitív, akkor még aznap értesítik őt erről telefonon. A vádlott az esti órákban azzal hívta fel az ismerősét, hogy pozitív lett a teszteredménye, csomagoljon össze, mert érkezik a mentő, hogy karanténba vigyék.

A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, de a mentő nem érkezett meg. A főügyészhelyettes megjegyezte: a férfi tesztje valójában negatív lett.

A XIII. kerületi rendőrök azonosították a riogatót és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség félelemkeltéssel elkövetett zaklatás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A minősítést az ügyészség azzal indokolta, hogy a férfi az "egészséget veszélyeztető cselekmény bekövetkezésének látszatát keltette".

Indítványában az ügyészség azt kérte, hogy a bíróság tárgyalást mellőzve, büntetővégzésben döntsön az ügyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!