Külföldön nőket futtató bandát számolt fel a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság

Kék hírek, 2024.02.29

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek négy személyt, akik évek óta nőket kényszerítettek prostitúcióra külföldön.

Elfogás Hódmezővásárhely A rendőrség gyanúja szerint a banda több éve kényszerített prostitúcióra nőket, először egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt vittek ki Németországba, majd több sértettet is rábírtak arra, hogy a testüket árulva keressenek pénzt. A prostitúcióból befolyt több százmilló forintnyi eurót a banda a nőktől elvette, majd a pénzt haza vitték Csongrád-Csanád vármegyébe, ahol többek között egy kávézót is üzemeltettek.  

Sőt a banda az ingatlanában egy idős férfira is bukkantak a rendőrök, akiről felmerült a gyanú, hogy több évtizede a ház körüli munkákra kényszerítik.  


A bűnbanda négy tagját, egy 51, illetve egy 30 éves férfit, valamint egy 35 éves nőt és 49 éves társát a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve 2024. február 28-án fogták el, majd őrizetbe is vették. A két férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, valamint üzletszerű kerítés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást, míg a 35 éves nő és 49 éves társának pénzmosás bűntette miatt kell felelnie.  

A kutatások során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala számos arany ékszert, pénzt, valamint öt nagy értékű autót is lefoglalt.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!