TV műsor

Lakástűz Debrecenben

Kék hírek, 2021.02.18

Tűz volt egy debreceni panellakásban csütörtök reggel - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

A közlemény szerint a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Sestakert városrészben lévő Károlyi Mihály utcai társasházhoz, ahol a kigyulladt lakásból több embert kimenekítettek.

A tüzet eloltották, öt embert a mentők kórházba vittek.

A részletekről Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűz egy tízemeletes panelház első emeleti lakásában keletkezett. A lakásban egy idős nő tartózkodott, aki az ablakból kihajolva kérte a járókelők segítségét.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy dugólétrán át közelítették meg a lakásban rekedt asszonyt, akire mentőkámzsát adtak, mert a füst nagy mennyiségben hömpölygött ki a lakásból. Eközben a tűzoltók bejutottak a lakásba, oltani kezdték a tüzet, az asszonyt pedig kimentették az épületből - ismertette a szóvivő.

Papp-Kunkli Nóra hozzátette: a tűzoltók átvizsgálták a társasházat, több mint harminc embert kísértek ki, több gyereket pedig ölben vittek le, mentőkámzsával az épületből.

A füst miatt 51 embernek kellett ideiglenesen elhagyni az otthonát, ők egy melegedőbuszban várták meg a beavatkozás végét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!