Lánchíd - BKK: pénteken lezárják a pesti gyalogos-aluljárójárót

Kék hírek, 2021.04.15

Újabb szakaszához érkezett a Lánchíd felújításának folyamata: pénteken lezárják az átkelő pesti gyalogos-aluljáróját; a budai aluljárót június közepéig még használni lehet, akkor zárják le a hidat az autós forgalom elől - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet.

Emlékeztettek, a munkaterület-átadás március 17-én a hídfők környezetével, valamint a gyalogosjárdákkal kezdődött.

Azóta gyalog - egészen a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig - nem lehet átkelni a Lánchídon; a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát.

Mint jelezték, a napokban megkezdődik a függesztett állványzat építése, a felvonulási terület biztosítására pedig - a következő hetekben - fokozatosan lezárják a pesti buszparkoló területét.

Az autós forgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjárat zavartalanul közlekedhet rajta.

A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet átsétálni a hídon, így a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között - mindkét irányba - ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig - fűzték hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!