TV műsor

Lánchíd - BKK: szombattól változik a Hegyalja út közlekedése

Kék hírek, 2021.06.18

A Lánchíd felújítása miatt szombattól változások lesznek a Hegyalja úton, például összefüggő buszsávot alakítanak ki a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányába - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A forgalmi változások között írták még, hogy újrahangolják a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat, kifejezetten az új forgalmi helyzethez igazítva. Átalakítják továbbá a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél, ezzel is csökkentve az Erzsébet híd előtti torlódást.

Közölték, a változtatásoknak köszönhetően a Hegyalja úton Pest irányába a gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak át a Döbrentei téri kereszteződésen, viszont az autóbusszal járók a jelenlegi helyzethez képest csúcsidőben 5-8 perccel kevesebbet utaznak majd.

A BKK korábbi közlése szerint a Lánchíd szerdai lezárása miatt megváltozik a 16-os, a 105-ös, a 916-os, és a 990-es busz útvonala, továbbá új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig.

A Lánchidat a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza, a járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig zárva maradnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!