Lánchíd - BKK: véget ért a forgalomkorlátozást igénylő munka a budai hídfőnél

Kék hírek, 2022.08.15

Befejeződtek az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkák a Lánchíd budai hídfőjénél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

Közleményében a cég azt írta, hogy a szakemberek részben lebontották, illetve a járdáknál újra felemelték a rakparti útpálya feletti állványzatot, ugyanakkor a Halász utca és a Döbrentei tér közötti szakasz az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a tűzijáték miatt még lezárva marad.

Az érintett szakaszt augusztus 22-én, hétfőn adják vissza a forgalomnak - tudatta a BKK.

Hozzátették: a kivitelező szakemberei az átkelő budai hídfőjénél is elvégezték a híd stabilitása szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek rekonstrukcióját. Az elmúlt hetekben a terveknek megfelelően megtisztították és átépítették a budai parthoz közeli szerkezeti részeket, kijavították az acélszerkezetet és beépítették a régi vasbetont váltó új acél útpálya, illetve a járda elemeit, kicserélték a híd stabilitását szolgáló szélrácsokat, megvizsgálták és szükség szerint cserélték a függesztőorsókat, valamint elvégezték a korrózióvédelmet.

A BKK beszámolt arról is, hogy az állványon veszélyes munkát végző dolgozók, valamint a munkaterület alatt közlekedők biztonságát nem lehetett volna a közúti forgalom fenntartása mellett biztosítani, ezért volt szükség június 20-ától az útszakasz ideiglenes lezárására.

Köszönhetően annak, hogy a szakemberek a terveknek megfelelően haladtak a felújítással, az elmúlt napokban az átkelő budai hídfőjénél lebontották a lezárást szükségessé tevő állványzatot - írták.

A Lánchíd korszerűsítése a tervek szerint 2023-ig tart, az útpálya már az év végén elkészül - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!