Lánchíd - Június közepétől a BKK-buszok sem hajthatnak át a hídon

Kék hírek, 2021.04.29

Június közepén új szakaszához érkezik a Lánchíd felújítása, ekkortól a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, ezért több járat útvonala is megváltozik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a megváltozott ideiglenes útvonalakról a társaság egyeztetést kezdeményez.

Mint írták, a Várnegyed a Belvárosból elsősorban a Széll Kálmán tér felől, a gyors és nagy kapacitású, sűrűn közlekedő 2-es metróval, valamint az onnan induló buszokkal érhető el. A Széll Kálmán tértől a 16-os járatcsalád buszai (16-os, 16A, 116-os járatok) változatlan módon kapcsolatot biztosítanak a budai Vár belső része felé, de a 16-os rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér-Várnegyed-Clark Ádám tér-Széll Kálmán tér útvonalon járhat június közepétől.

A 16-os busszal a BKK továbbra is biztosítja a Clark Ádám téren a budai fonódó villamoshálózat 19-es és 41-es járatának elérését.

A 105-ös busz a felújítás idején Erzsébet hídon át közlekedik majd, a Clark Ádám tér és Széchenyi István tér érintésével.

A 178-as busz a pesti oldalon a 105-ös busz vonalához csatlakozik, a Széchenyi István tér és az Andrássy út érintésével a Gyöngyösi utca metrómegálló és a Naphegy tér között jár, segítve ezzel a belváros és Közép-Buda közötti utazásokat.

A Krisztinaváros környékétől a Rákóczi út és a Keleti pályaudvar felé indulóknak a BKK az 5-ös járatot ajánlja június közepétől.

A budai térség felőli gyors belvárosi eljutás érdekében új gyorsjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig. Az új járat a Hegyalja úton és az Erzsébet hídon, majd a Rákóczi úton át járhat a lezárásokat követően.

A BKK közölte, az éjszakai 916-os és 990-es autóbuszok az Erzsébet hídon keresztül közlekednek majd, nem érintik a Deák Ferenc teret és a Széchenyi István teret. A többi éjszakai járatra az átszállási lehetőséget a belvárosban, az Astoria csomópontban változatlan módon biztosítja majd a társaság.

A részletek a BKK oldalán olvashatók, és a javaslatokkal kapcsolatban két hétig várják az észrevételeket a [email protected] e-mail címen - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!