Letartóztatták a diáklányt, aki egy kollégiumi mosdóban szülte meg gyermekét

Kék hírek, 2024.02.01

Emberölés gyanúja miatt letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 15 éves lányt, aki kedden hajnalban egy pécsi kollégium mosdójában hozta világra gyermekét - közölte a Pécsi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Bilincs A bíróság a közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója. A kollégista diáklánynak kedden hajnalban erős fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett. Segítséget kért a szobatársától, de a vérzést elállítani nem sikerült, majd miután a szobatársa a mosdóba kísérte, a gyanúsított a vécébe bezárkózva "a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét" - közölte a törvényszék.

A szülésről a fiatal anya szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány - javítóintézetben végrehajtandó - letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!