Letartóztatták a ráckevei HÉV-vel ütköző autóst

Kék hírek, 2021.08.31

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, akinek az autója a ráckevei hévvel ütközött, majd elszaladt a helyszínről - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben kedden.

A gyanú szerint a férfi augusztus 26-án a reggeli órákban Budapesten, a XXIII. kerületi Helsinki úton az egyik vasúti-közúti átjárójánál a fénysorompó tilos jelzése ellenére szabálytalanul bekanyarodott, és a HÉV-nek ütközött. A baleset következtében három utas könnyű sérülést szenvedett és jelentős anyagi kár keletkezett.

A járművezető a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott, telefonjait kikapcsolva elérhetetlenné vált, aznap este az egyik határátkelőhelyen fogták el.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a külföldi állampolgárságú, bejelentett magyarországi lakcímmel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását. A férfi munkavégzés céljából tartózkodott Magyarországon, családja külföldön él.

Mindezek alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válik, ezért szeptember 29-éig elrendelték letartóztatását. A végzés nem végleges.

A férfit közlekedés biztonsága elleni, gondatlanságból elkövetett bűncselekménnyel és három rendbeli, a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítja a rendőrség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!