Letartóztatták a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottját

Kék hírek, 2019.08.13

Elrendelte a rákospalotai gyilkosság ukrán állampolgárságú gyanúsítottjának letartóztatását egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

Megöltek egy férfit Rákospalotán Azt írták, a gyanú szerint az ukrán állampolgárságú férfi vasárnap egy XV. kerületi házban késsel legalább nyolcszor megszúrta az ott tartózkodó sértettet. Az 51 éves férfi a helyszínen meghalt.

A gyanúsítottnak Magyarországon nincs bejelentett tartózkodási helye, munkaviszonya, jövedelme, a gyilkosság után azonnal elhagyta Budapestet, és menekülés közben a késtől is megszabadult. A férfit a hatóságok a magyar-ukrán határon fogták el.

A bíróság szerint a szökés veszélye mellett fennállt volna a lehetősége annak, hogy a gyanúsított bizonyítékokat semmisít meg, illetve befolyásolja a tanúkat.

A végzést minden érintett tudomásul vette, az véglegessé vált - áll a közleményben.

A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bizonyítékok szerint a bűncselekmény éjszakáján három ukrán állampolgár hagyta el a XV. kerületi házat, emiatt körözést adtak ki ellenük. Nem sokkal később - ötödmagukkal - egy ukrán rendszámú gépkocsiban kilépésre jelentkeztek Lónyánál. A három embert ekkor fogták el. Kiderült, hogy közülük csak a 21 éves H. Róbert gyanúsítható a gyilkossággal, őt őrizetbe vették, a másik két férfit tanúként hallgatták meg.

A rendőrség azt is közölte, hogy az ukrán állampolgárok körülbelül egy hete legálisan, munkavégzés céljából tartózkodtak Magyarországon, és egy szóváltás torkollott gyilkosságba.
(MTI)

Galériánk

Megöltek egy férfit Rákospalotán Megöltek egy férfit Rákospalotán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!