Letartóztatták a rákospalotai lakástűz okozásával gyanúsított férfit

Kék hírek, 2020.11.25

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság a rákospalotai lakástűz okozásával gyanúsított férfit - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Rab Ferenc elmondta: a bíróság egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést, a döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene. A férfi tagadta bűnösségét a bíróságon.

Kedden a rendőrség még arról számolt be, hogy nem tett vallomást a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy lakástüzet okozott hétfő hajnalban a XV. kerületi Pázmány Péter utcában, és ezzel kioltotta egy 60 éves házaspár életét. Az igazságügyi boncolás alapján mindketten szén-monoxid-mérgezés miatt haltak meg.

Az épület tetejéről a mentőknek sikerült lehozniuk a házaspár 12 éves unokáját, akit sokkos állapotban, szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba. Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályvezetője a sajtótájékoztatón azt mondta: a fiú jó állapotban van. Megerősítette, hogy a fiúnak a nagyszülei voltak a gyámjai, édesanyja a születésekor lemondott róla.

A gyanúsítottat a rendőrök még hétfőn elfogták a IV. kerületben, a rendőrség tájékoztatása szerint ittas állapotban volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!