Letartóztatták a szomáliai erőszakolót

Kék hírek, 2020.01.24

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a szomáliai férfinak a letartóztatását, akit többek között egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítanak - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a férfi január 21-én éjjel ismerkedett meg a nővel egy budapesti szórakozóhelyen, ahonnan később együtt távoztak. A férfi javaslatára közösen el akartak szívni egy marihuánás cigarettát, ezért séta közben bementek egy térre. A sövények takarásában a férfi szexuálisan közeledett a nőhöz, aki ezt visszautasította. Ezért a férfi több alkalommal megütötte, majd megerőszakolta a sértettet.

A férfi a nő segélykiáltására időközben felfigyelő és a védelmére kelő külföldi férfit is bántalmazta. Ezt követően a gyanúsított magához vette a nő mobiltelefonját és elfutott.

A férfit szexuális erőszakkal, kifosztással és két rendbeli súlyos testi sértés kísérletével továbbá kábítószer birtoklással gyanúsítják.

A végzés szerint a szomáliai férfi 2015 januárja óta oltalmazotti státusszal rendelkezik Magyarországon. Bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, magyarországi kötődéssel nem rendelkezik. "Figyelemmel ezekre és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tételére, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne" - hangsúlyozták, hozzátéve: a férfi a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket egy vele szemben folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért esetében a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A végzés nem végleges - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!