Letartóztatták a több megyére kiterjedő drogbanda 13 tagját

Kék hírek, 2020.05.07

Távmeghallgatással megtartott üléseken a Budakörnyéki Járásbíróság szerdán és csütörtökön letartóztatta azt a tíz férfit és nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy 350 millió forint értékben árult drogot 2018 januárjától elfogásáig - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-t.

Az ügyben bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság folytat nyomozást - közölték.

A gyanúsítottak 2018 januárja és 2020 májusa között több megyében vásároltak, majd jelentős haszonnal továbbértékesítettek "kréta" és "hópihe" fantázianevű új pszichoaktív anyagokat. Becslések szerint összesen 300 kilogrammnyi kábító hatású anyaggal kereskedtek, egyikük pedig hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt. Többkilónyi új pszichoaktív anyagot, majdnem ezer darab kábítószergyanús tablettát, illetve nagyértékű gépkocsikat, összesen mintegy másfél kilogramm aranyékszert és közel 50 millió készpénzt foglaltak le tőlük - írták.

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsítottak hosszabb időn keresztül, egymást segítve, a bűnös cselekményből származó hasznot részben felélve, részben újra befektetve állandó "vevőkört" építettek ki - áll a közleményben.

Szerdán két férfi és egy nő letartóztatásáról döntöttek, csütörtökön nyolc férfiét és két nőét rendelték el. Valamennyien fellebbeztek a kényszerintézkedés ellen.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán jelentette be, hogy új pszichoaktív szerekkel kereskedőket fogtak el egy nagyszabású rendőrségi akció keretében Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, 23 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma 21.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!