Letartóztatták az adósságrendezés helyett ügyfeleit 170 millió forinttal megkárosító férfit

Kék hírek, 2023.09.15

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt letartóztattak egy banki adósságrendezéssel engedély nélkül foglalkozó férfit. A jogász végzettségű férfi 16 ügyfelétől a hitelek lezárására, illetve kiváltására átvett összegeket is ellopta - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint az internetes oldalakon hirdető kecskeméti férfi a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül végzett ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást, díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta - írták a közleményben. Kiderült, hogy 16 ügyfelétől összesen csaknem 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására, de a pénzt nem a hátralékok rendezésére fordította, hanem ellopta.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók őrizetbe vették a férfit, majd a Kecskeméti Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatást, amit a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön elrendelt, tekintettel arra is, hogy a gyanúsított két korábbi bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt állt, így fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Kecskeméti Járásbíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!