Letartóztatták az erzsébetvárosi túszejtéssel gyanúsított férfit

Kék hírek, 2024.02.29

Letartóztatták azt a budapesti férfit, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Police Azt írták, a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A tájékoztatás szerint február 25-én délután a férfi két nőismerősével beszélgetett a lakásában. Miután az egyik nő távozott, a férfi bezárta a lakás ajtaját, elvette a nő telefonját és egy gáz-riasztó fegyverrel fenyegetve fogva tartotta.

A férfi egy lövést is leadott, majd felhívta a nő anyját, illetve több alkalommal a 112-es segélyhívó számot is, és követeléseket fogalmazott meg. Az anyát a lánya lelövésével fenyegette, míg a segélyhívó számon azt állította, hogy combon lőtte a nőt, és ha nem teljesítik a kérését, újból meglövi a sértettet. A gyanúsítottat végül a rendőrök fogták el, akik megállapították, hogy a sértettet a férfi nem lőtte meg - ismertette a törvényszék.

A terhelt tettei alkalmasak lehetnek terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének, illetve zaklatás vétségének megállapítására - tudatta a törvényszék.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását - fűzték hozzá. Az adatok szerint a férfi évek óta rendszeres kábítószerfogyasztó, bejelentett munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik.

A közlemény szerint a bűncselekmény elkövetését tudatmódosító szerek mértéktelen fogyasztása eredményezte. Mivel a kábítószerfogyasztás a gyanúsított viselkedését kiszámíthatatlanná teszi, annak hatása alatt egy újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye fokozottan fennáll. A bíróság a férfi letartóztatása mellett döntött, a végzés nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!