Letartóztattak egy lengyel férfit Minszk érdekében folytatott kémkedés gyanújával

Kék hírek, 2021.10.13

Letartóztatott a lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) egy lengyel férfit, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy együttműködött a fehérorosz hírszerzéssel - közölte szerdai sajtóértekezletén Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője.

A vasárnap őrizetbe vett, hétfőn pedig háromhónapos előzetes letartóztatásba helyezett férfiról Zaryn közölte: a fehérorosz titkosszolgálat, a KDB javára folytatott kémkedéssel gyanúsították meg.

A férfi éveken át a lengyel rendvédelmi erőknél dolgozott - mondta el a szóvivő. 1981-től (a lengyelországi hadiállapot évétől) tagja volt a különleges belügyi alakulatoknak (ZOMO), ezt követően a népi milíciánál, vagyis a Lengyel Népköztársaság rendőrségénél szolgált, később, egészen 1999-ig pedig a rendőrségnél. Húsz éve nyugalmazták, akkor a lengyel határőrség főtörzsőrmestere volt - sorolta Zaryn.

Nem zárt ki további őrizetbe vételeket. A letartóztatás összefügg a fehérorosz titkosszolgálatok lengyelországi tevékenységével, az ügyben titkosított nyomozást folytat az ABW az állami ügyészség felügyelet alatt. További részleteket ezért nem közölnek - mondta el Zaryn.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!