Letartóztattak egy román férfit, aki zalai rendőröket próbált megvesztegetni

Kék hírek, 2024.06.07

Hivatali vesztegetés bűntette miatt a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak román férfinak a letartóztatását, aki egy zalai étteremben a vele szemben eljáró rendőrőknek egymillió forintot ajánlott a szabadon engedéséért - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel pénteken.

Azt írták, megalapozott a gyanú, hogy a harmincas éveiben járó külföldi féri május 28-án ittas állapotban "garázda magatartást tanúsított" az étteremben, majd az intézkedő rendőröknek egymillió forintot ajánlott azért, hogy hivatali kötelességüket megszegve engedjék őt szabadon.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottat februárban minősített csalás bűntette miatt két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt - valamint a Keszthelyi Rendőrkapitányság által nyomozott garázdaságot - próbaidő hatálya alatt követte el - tudatta a főügyészség.

Hozzáfűzték, mivel a terheltet a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől, továbbá Magyarországon bejelentett lakcímmel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!