Letöltendő börtönre ítéltek egy trolibuszvezetőre bicskával támadó férfit

Kék hírek, 2020.12.10

Jogerősen letöltendő börtönre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy trolibuszvezetőre bicskával támadó férfit - közölte a bíróság csütörtökön az MTI-vel.

A vádlott 2018. július 21-én ittasan utazott egy budapesti trolibuszon, és amikor cigarettára gyújtott a járművön, a sofőr leszállásra szólította fel. A férfi a leszállást követően visszafordult és egy hat centiméter pengehosszúságú bicskával a sofőr felé szúrt, akit a karján megsebesített. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének reális lehetősége - közölte a törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) elsőfokon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. Ezzel az ítélettel szemben kizárólag a büntetés mértékét illetően jelentettek be fellebbezést: az ügyészség súlyosítást, míg a vádlott és védője enyhítést indítványozott.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a PKKB ítéletét és megállapította, az elsőfokú bíróság helyesen értékelte a büntetéskiszabási körülményeket, az általa kiszabott szabadságvesztés mértéke elégséges és szükséges a büntetési célok megvalósításához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!