Magyar Közút: megkezdik a terelőelemek elbontását Zebegénynél

Kék hírek, 2022.07.31

Hétfőn megkezdik a betonterelő elemek elbontását a 12-es főút zebegényi szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) munkatársai a korlátozások feloldása érdekében. A munka várhatóan augusztus 5-éig, péntekig tart - tájékoztatta az MK vasárnap az MTI-t.

Emlékeztetettek arra, hogy június elején teljes útzárat kellett bevezetni a 12-es főúton Zebegénynél, miután a hirtelen lezúduló nagy eső miatt az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát.

A vasúti és támfal-helyreállítási munkák idején félpályás korlátozás volt érvényben, majd a napokban egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, így a főutat érintő korlátozást is feloldhatják a közútkezelő szakemberei.

A társaság munkatársai a betonterelő fal elbontása, az árok és a padkaszegély rendezése mellett helyreállítják a betonfalhoz kapcsolódó burkolatot is - sorolták.

A munkaterület rövidülésével a Nagymaros felőli jelzőlámpát is áthelyezik, valamint a fázisidőt is csökkenteni fogják, így gyorsabb átjutással számolhatnak az arra közlekedők - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!