MÁV: áprilisban kezdődik a Vecsés-Üllő-Monor pályaszakasz felújítása

Kék hírek, 2021.03.25

Április 6-án kezdődik Vecsés-Üllő-Monor között a vasúti pálya felújítása, amelyre a kormány csaknem 20 milliárd forintot biztosít, a beruházás a tervek szerint ősz végégig tart - mondta a MÁV elnök-vezérigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Homolya Róbert hozzátette, ennek a pályaszakasznak az átalakításával folytatódik a legforgalmasabb, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal felújítása.

Közölte, Vecsés-Üllő-Monor között a felújítás részeként egyebek mellett vágányokat és váltókat cserélnek, valamint megerősítik a felsővezeték hálózatot, a munkálatok következtében ezen a szakaszon nagymértékben fog javulni a menetrendszerűség.

Kiemelte, a 20 milliárd forintos kormányzati támogatás jelentőségét mutatja, hogy a MÁV-nak a 7700 kilométeres pályahálózatának a felújítására egy évben 27 milliárd forint áll rendelkezésre; így a kormányzati támogatással idén kétszer annyi pénzt tudnak arra fordítani, hogy a vasúti pályahálózat minél jobb állapotba kerüljön, a vasút pedig minél versenyképesebb szolgáltatást tudjon nyújtani.

Homolya Róbert elmondta, április 6-án a felújítás kezdetével megváltozik a Vecsés-Üllő-Monor pályaszakaszon közlekedő vonatok menetrendje, ezért arra kérte az utasokat, hogy a vasúttársaság internetes felületén, a MÁV applikáció vagy az Elvira segítségével tájékozódjanak a változásokról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!