MÁV: befejeződtek az Üllő-Monor szakasz pályafelújításának nappali munkálatai

Kék hírek, 2021.10.30

Befejeződtek a Ceglédi vonalon az Üllő és Monor közötti szakasz pályafelújításának nappali munkálatai, így az arra járó vonatok újra zavartalanul és sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek - közölte a MÁV szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy ceglédi (100a) vasútvonal Üllő-Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött, a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően zajlik.

Hozzátették, hogy szombat hajnalban megszűnt a nappali vágányzár, de novemberben még éjszaka dolgoznak a vonalon, ezért a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek.

A tizennyolc kilométernyi vágány átépítésén, a váltócseréken és a felsővezeték-karbantartási munkálatokon túl a monori, a vecsés-kertekaljai és a Hosszúberek-Péteri megállók hangos utastájékoztatási rendszerét is újra cserélték.

A monori állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát felújították, és az útátjárót is átépítették. Üllőn átépítették a fővágányokat, a váltókat is kicserélték, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. Mindkét állomáson megújul a biztosítóberendezés - jelezte a MÁV.

A szakasz felújításához kapcsolódóan novemberben még Vecsés és Monor állomásokon zajlanak a felsővezetéket és a biztonsági berendezést érintő befejezőmunkák, ezeket éjszakánként végzik el, de nagyobb zajhatás már nem várható. Azonban emiatt november 2-től 26-ig a Nyugati pályaudvarról 23.43-kor és a 0.43-kor induló vonat utasait Pestszentlőrinc és Pilis, a Szolnokról 22.25-kor induló vonat utasait Pilis és Pestszentlőrinc között pótlóbuszok szállítják - hívták fel a figyelmet.

A karbantartási munkálatok 20 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósulhatnak meg - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!