Mávinform: a pilisvörösvári útfelújítás idején is kiszámíthatóan közlekednek a vonatok

Kék hírek, 2021.09.19

A 10-es út pilisvörösvári szakaszának felújítása miatt jelentősen megnő a térségben közlekedő gépkocsik és autóbuszok menetideje, de a régióból a főváros elérése az esztergomi vonal vonataival kiszámítható marad - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Mint írták, hétfőtől várhatóan két hétig tart Pilisvörösvár belterületén a 10-es út városi szakaszának újraaszfaltozása.

Közölték: Pilisvörösvár és Budapest között munkanapokon nappal a közös szakaszon átlagosan negyedóránként közlekednek a G72-es, Z72-es és S76-os vonatok, amelyekről Aquincumnál a H5-ös hévre, Újpestnél az M3-as metróra lehet átszállni.

A pilisvörösvári lakosoknak a kisebb kihasználtsággal közlekedő S76-os járatokat ajánlják, amelyek munkanapokon félóránként a Piliscsaba-Pilisvörösvár-Aquincum-Újpest-Angyalföld-Újpalota-Rákos útvonalon járnak, Pilisvörösváron megállnak Szabadságliget és Vörösvárbánya megállóhelyen is.

Kiemelték: a főváros belső területei felé az S76-os vonatok Aquincumon és Újpesten kívül kapcsolatot teremtenek a BKK járataival, így Angyalföld állomáson a 14-es villamossal és a 30-as buszcsaláddal (30A, 30, 230), Újpalota megállóhelyen pedig a Thököly út-Rákóczi út tengelyen közlekedő gyorsjáratokkal (7E, 8E, 108E, 133E) és a 7-es busszal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!