Mávinform: a váci vonalon újraindult a vonatforgalom, Fót felé még pótlóbuszok járnak

Kék hírek, 2021.07.14

Elszállították Rákospalota-Újpest vasútállomásról a kedden kisiklott teherkocsit, így a váci vonalon már újraindult a vonatforgalom, Fót felé viszont még pótlóbuszok közlekednek - közölte a Mávinform szerda este az MTI-vel.

Korábbi tájékoztatásuk szerint kedden napközben kisiklott és az oldalára borult egy tehervonat egyik kocsija Rákospalota-Újpest állomáson. Emiatt még szerdán is késések voltak a váci, a veresegyházi és a ceglédi vasútvonalon is.

Szerda este azt közölték: napközben beemelték és elszállították a helyszínről a kisiklott teherkocsit, majd helyreállították a megrongálódott váltószerkezeteket és a vágányszakaszt. Estétől folytatják a munkát a felsővezeték helyreállításával, amely még napokba telik.

Kifejtették: Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között visszaadták a vasúti pályát a vonatforgalomnak, már közlekednek a vonatok Vác, illetve Szob felé, de még nem teljes az esti menetrend.

Rákosrendező és Fót között viszont az S71-es vonatok helyett továbbra is pótlóbuszok közlekednek, amelyek Alagimajor megállóhelyet nem érintik.

A csütörtök hajnali üzemkezdettől a Budapest-Vác-Szob vonalon ismét a Nyugati pályaudvar lezárása miatt bevezetett vágányzári menetrend szerint járnak a vonatok. Ezzel párhuzamosan a Budapest-Cegléd vonalon is közlekednek már a váci, szobi vonatokkal egyesített járatok.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon azonban a felsővezetéki munkák miatt továbbra is korlátozások vannak érvényben.

Az S71-es vonatok helyett csütörtökön üzemkezdettől órás ütemben egész nap pótlóbuszok szállítják az utasokat Rákospalota-Újpest és Fót között - olvasható a Mávinform közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!