Megfékezték a jászberényi üzemcsarnokban keletkezett tüzet

Kék hírek, 2021.01.21

Megfékezték a tűzoltók a jászberényi Jász Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének mintegy kilencezer négyzetméteres egységében keletkezett tüzet - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője csütörtök este az MTI-vel.

Németh Ádám tájékoztatása szerint már csak a néhány négyzetméteren tapasztalt fellángolásokat oltják és az utómunkálatokat végzik a jászberényi tűzoltók. A jászberényi Necső-telepen szerda éjjel keletkezett tűzhöz Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből, valamint a fővárosból összesen mintegy nyolcvan tűzoltó érkezett huszonnégy gépjárművel, a beavatkozást tizenegy vízsugárral - köztük három létrasugárral - kezdték meg. Munkájukat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította - tette hozzá a sajtószóvivő.

Elmondta, az egyik helyiségből három argon- és egy pb-gázpalackot hoztak ki, ezeket nem érte hőhatás.

Sikerült a tűzoltóknak megakadályozniuk, hogy a lángok más részekre, úgynevezett tűzszakaszokra is átterjedjenek, munkájukat a fővárosból érkezett légzőbázis segítette - ismertette Németh Ádám.

Kitért arra, hogy a fővárosi és a Heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a helyszínen, a levegőbe került égéstermék lakott területeket nem ért el.

A tűz okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!