Meggyanúsították a 19 sérültet eredményező ikladi vasúti balesetben érintett teherautó sofőrjét

Kék hírek, 2022.10.15

Tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés biztonsága elleni vétséggel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a szabadlábon védekező 41 éves vácegresi férfit, aki pénteken az általa vezetett nyerges vontatóval  egy motorvonattal ütközött Ikladnál, és emiatt 19 ember megsérült - közölte szombaton a főkapitányság a rendőrség oldalán.

Nyerges vontató és vonat ütközött össze Ikladon A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát is.

A baleset péntek 9 óra közül történt a 2108-as úton, egy járműszerelvény a jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróba kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal. A balesetben 19 ember megsérült: öten, köztük a vonat vezetője súlyosan, 14-en könnyebben. A járműszerelvény sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt.

Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre.
(MTI)

Galériánk

Nyerges vontató és vonat ütközött össze Ikladon Nyerges vontató és vonat ütközött össze Ikladon Nyerges vontató és vonat ütközött össze Ikladon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!