Megkezdi próbaüzemét a korszerűsített hannoveri villamos

Kék hírek, 2021.03.29

Megkezdi próbaüzemét a korszerűsített hannoveri, azaz TW villamos hétfőn az 50-es villamos vonalán - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint a villamoson olyan korszerűsítéseket végeztek, amelyeknek köszönhetően nőtt az utasok kényelme és gazdaságosabbá vált a jármű üzemeltetése.

Az utastérbe és attól külön vezérelhetően a vezetőtérbe is klímát építettek be, megszüntették a visszapillantó tükröket, helyettük a járműfedélzetet is figyelő kamerás rendszert építettek be. A vezetőfülkét teljesen zárttá változtatták, kihajolás elleni védelemmel ellátott eltolható, sötétített ablakokat szereltek be, a külső és belső világítást pedig takarékos LED-égőkre cserélték. A lenyíló lépcsőket fix kivitelűre cserélték, és új ajtókat szereltek fel - írták.

Hozzátették: a fix kialakítású lépcsőkkel gyorsabb lesz a fel-és leszállás, s az ajtók záródása után a jármű azonnal indítható.

A további járművek átalakításáról a próbaüzem tapasztalatainak összegzése után születhet majd döntés - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!