Megsérült a viharban a moszkvai Kreml falának fogazata, lezárták a Vörös teret

Kék hírek, 2021.10.22

Leomlott a szélvihartól péntek délután a Kreml falának restaurálásához használt faállványzat, megsértve a fal fogazatát.

A baleset miatt a Vörös teret lezárták. A Szövetségi Őrszolgálat szerint a balesetben senki sem sérült meg.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma előre figyelmeztetett, hogy a fővárosban másodpercenként húsz kilométeres sebességű széllökések várhatók.

A vihar miatt a moszkvai reptereken több mint húsz járatot töröltek vagy tartottak vissza a másodpercenként 25-27 kilométeres széllökések miatt.

Csütörtök este Szentpéterváron zárták le a kerteket és közparkokat a közeledő vihar miatt, valamint a védőgátrendszer kapuit is az áradás megelőzése érdekében. Éjjel a kikötőparancsnokság szüneteltette a hajóforgalmat a kronstadti útvonalon, és a Néva folyó hídjait sem vonták fel.

Az orosz energiaügyi minisztérium szerint péntek délután Leningrád, Novgorod és Pszkov megye több mint hatezer lakosa maradt áramellátás nélkül. A hiba elhárítására 317 ember és 97 egységnyi technikai eszközt mozgósítottak.

A széllökések sebessége Pszkovban és Velikij Novgorodban elérte a másodpercenkénti 23, Szentpéterváron pedig a 25 métert, a Finn-öböl hullámai 3-5 méter magasra csaptak fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!