Megújult a Határ úti aluljáró

Kék hírek, 2024.05.30

Átadták az akadálymentesített Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljárót - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, Budapest egyik forgalmas aluljárójának korszerűsítése részeként liftek épültek a felszín és az aluljárószint között.

Kiemelték: az aluljáró építészeti koncepciója az volt, hogy szorosan igazodjon a felújított metróállomás megjelenéséhez. Megszűnt az aluljáróban a korábbi, sűrű pavilonos üzletbeépítés, helyette két nagyméretű üzlethelyiség és egy nyilvános mosdó létesült. Az 50-es villamos végállomásánál lévő térrész is rendezett lett - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a munkálatok során átépítették a teljes üzemi teret, korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

Tudatták, a munkák idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely megmarad. A zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért az - kapcsolódva a fővárosi önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseihez - továbbra is segíti a Határ úti buszvégállomás, a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését. A kapcsolódó útépítési munkákat június végén, a tanítási szünet kezdetekor kezdi el a kivitelező úgy, hogy minél kisebb mértékben akadályozza a közúti forgalmat.

A felújított aluljárót május 30-án nyitotta meg a gyalogosok előtt Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth László, a BKK beruházási igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!