Melléképületet gyújtott fel Makón, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Kék hírek, 2022.12.19

Minősített emberölés bűntettének kísérletével, magánlaksértéssel és rongálással is vádolja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azt a román férfit, aki felgyújtotta főbérlője melléképületét Makón tavaly októberben.

Rendőrség
A vádirat szerint a román férfi idénymunkásként dolgozott élettársával közösen Makón, valamint több ismerősével együtt. Az idénymunkások egy helybéli ház melléképületében béreltek szobát. A férfi féltékeny volt párjára, ezért 2021. október 21-én italba folytotta bánatát, munkába sem ment. Az ital hatására a férfi agresszívan kezdett viselkedni, ezért a főbérlő elzavarta, párja pedig félelmében elbújt előle. A férfi nem hagyta annyiban, éjszaka átmászott a kerítésen, hogy az ingatlanba jusson, majd éjfél után az általa bérelt szobában felgyújtotta a heverőjét, majd egy vasszéket vágott a főépület üvegajtajába.  

A melléképület hamar lángra kapott, majd a kamrából még időben sikerült kimenekülnie egy ott alvó házaspárnak, ahol egy gázpalack is volt, amelyet sikerült kimenekíteni a lángoló épületből.

A kiérkező tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, így a főépületben nem esett kár. A férfinek azonban ez sem volt elég, megpróbált felgyújtani egy disznóólat is, még a lánglovagok kiérkezése előtt, azonban nem járt sikerrel, mert a főbérlő eloltotta a keletkező tüzet.  

Az épületben mintegy 6 millió forint értékű kár keletkezett.  

A gyújtogató román férfit letartóztatták, bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!