Metrófelújítás - BKV: a kivitelezővel folyó tárgyalások nem érintik az akadálymentesítést

Kék hírek, 2020.07.21

A 3-as metró alagútjának felújítását végző céggel folyamatban lévő tárgyalások, a sajtóban tévesen megjelent hírekkel ellentétben, nem érintik és nem veszélyeztetik a metróvonal akadálymentesítését - közölte a BKV kedden az MTI-vel.

A déli szakaszon már zajlanak a felvonóbeépítések. A középsőn, ahol szintén elkezdődött a felújítás, a kivitelező szerződésben rögzített feladata valamennyi állomáson az akadálymentesítést szolgáló hagyományos vagy ferde felvonók telepítése. Az északi szakaszon a Dózsa György úti állomás utólagos felvonóbeépítésére kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van - áll a közleményben.

A BKV kiemelte: a főváros által akadálymentesítésre elkülönített forrás kizárólag a 3-as metróvonal teljes körű akadálymentesítése érdekében megvalósítandó többletfeladatok finanszírozására fordítható.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége kedd délelőtti közleményében az állt, hogy a szövetség elnöke azonnali tájékoztatást kért Karácsony Gergely főpolgármestertől. Olyan hírek jelentek meg ugyanis, amelyek szerint a 3-as metró felújításakor a kivitelezés késedelme miatt keletkezett többletköltség pótlására az akadálymentesítésre félretett 5,6 milliárd forintot ajánlották fel - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!