Metrófelújítás - Hétfőtől újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Kék hírek, 2022.08.11

A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-étől, hétfőtől újra jár a 3-as metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

Szombaton és vasárnap azonban egyáltalán nem jár majd az M3-as, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni - hívták fel a figyelmet.

Hétfőn és kedden a szerelvények egész nap járnak Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, a Nagyvárad téren azonban nem állnak meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad tér az M30-as állomáspótló busszal, valamint alternatív járatokkal érhető el.

Augusztus 17-étől, szerdától hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni, emellett a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A pótlóbusz is jár.

A Nagyvárad tér környéke hétköznap napközben a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, valamint a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől minden nap közlekedő 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig gyalog vagy MOL Bubival közelíthető majd meg.

Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között csak az M3-as pótlóbusszal lehet utazni - olvasható a BKK közleményében.

Felhívták a figyelmet arra, hogy továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

A 3-as metró közlekedéséről a bkk.hu/hogyanjarametro oldalon lehet tájékozódni.

A BKK arra kéri az utasokat, hogy a következő hetekben ne a megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás miatt. Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!