Mórahalmi polgármester: komoly kockázatot jelentenek az embercsempészek

Kék hírek, 2023.09.07

Az embercsempész-hálózatok egyre aktívabb működése már komoly társadalmi kockázatot jelent a Homokhátságon - írta Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) mórahalmi polgármester a rendészeti szervek képviselőivel tartott egyeztetését követően az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A polgármester közlése szerint a mórahalmi önkormányzat legfontosabb feladata most az, hogy "az embercsempész-hálózat működési rendjéről" - amelyről már széles körű információkkal rendelkeznek - tájékoztassák a politikai és rendészeti vezetőket.

Nógrádi Zoltán úgy fogalmazott, "elriasztani akarják az embercsempészeket és a migránsokat, nem megfogni!"

"Az önkormányzati mezőőrség és rendészet mellett a város a lakosság segítségét is kérte az embercsempészet és a migráció elleni küzdelemben. Amennyiben bárki idegen, ismeretlen rendszámú autót észlel, esetleg tud olyan szálláshelyekről, ahol bűnözők jelenhetnek meg, vagy gyanús gyülekezőhelyet, mozgolódást észlel, feltétlenül jelezze a rendőrség, polgárőrség felé. Nagy valószínűséggel ingyen wifivel ellátott, és térfigyelő kamerarendszerrel nem lefedett területek jöhetnek szóba találkozópontként" - tudatta a polgármester.

Nógrádi Zoltán közölte, a rendőrség olyan posztok felállítását tervezi, amelyek a civil lakosság biztonságérzetét javítják, valamint az embercsempészet miatti autósüldözéseket, sebességtúllépéseket korlátozzák.

A polgármester a közeljövőben közbiztonsági fórum megszervezését kezdeményezi, amelyen a vármegye országgyűlési képviselőivel, polgármestereivel, a rendőrök, az Országos Polgárőr Szövetség, a helyi polgárőrök és mezőőrök képviselőivel egyeztetnek az embercsempészek megváltozott tevékenységéről, a védekezés eszközeiről és módszereiről.
(MTI)

Címkék

Nógrádi Zoltán Mórahalom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!