TV műsor

Moszkva: kiszabadult a Beninnél túszul ejtett három orosz tengerész

Kék hírek, 2020.05.26

Kiszabadult a három orosz tengerész, akit kalózok még áprilisban ejtettek túszul Benin partjainál - közölte kedden Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Zaharovának a Nigériában működő orosz nagykövetségre hivatkozó közleménye szerint a három tengerészt szombaton engedték el, és azóta egy chartergéppel Lagosból Frankfurtba szállították őket. Az orosz diplomáciai tárca köszönetét nyilvánította mindazoknak, akik szerepet játszottak kiszabadításukban.

A kalózok április 19-én kerítették hatalmukba a portugál zászló alatt hajózó, német tulajdonban lévő Tommi Ritscher konténerszállító teherhajót Nyugat-Afrika partjainál, Benin Cotonou kikötőjének közelében. A hajó bolgár kapitánya mellett foglyul ejtették a legénység hét tagját.

Az AFP hírügynökség hétfői jelentése szerint öt másik - bolgár, ukrán és Fülöp-szigeteki állampolgárságú - tengerész is kiszabadult szombaton a kalózok fogságából. Egy honfitársának elengedéséről Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfőn tett bejelentést.

A nigériai haditengerészet még a támadás napján kiszabadította a legénység másik tizenegy tagját, akik egy biztonságos helyen barikádozták el magukat a fedélzeten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!