MTVA: a bíróság döntött, Varju László garázda

Kék hírek, 2024.02.22

A Gyurcsány párt politikusát, Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon elítélte. A DK-s képviselő a bíróság döntése értelmében bűnözőnek nevezhető - írta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A közleményben felidézték: Varju László egyike volt azoknak a baloldali képviselőknek, akik 2018-ban betörtek a közmédia épületébe, előre kitervelt provokációval okoztak botrányt, megkísérelve a stúdiók feletti irányítás átvételét és az adás megszakítását.

A botrányt okozó képviselők becsmérelték az MTVA dolgozóit, megsértették személyiségi jogaikat, akadályozták őket a munkavégzésben - emlékeztettek a közleményben. A garázda Varju László nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársainak, majd amikor földre feküdt, kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - írták.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) visszautasít minden, a független közmédia működésébe történő beavatkozási kísérletet, legyen szó politikai nyomásgyakorlásról vagy fizikai tettlegességről - tették hozzá.

A közmédia az Országos Bírósági Hivatalhoz és az Országos Bírói Tanácshoz, valamint a Kúriához és a Legfőbb Ügyészségéhez hasonlóan, visszautasítja a független intézményekkel szembeni fenyegetőzéseket, vagy azok sugalmazását. Gyurcsány Ferenc és garázda párttársa, Varju László nem mondhat ítéletet a független bírói döntésekről, országgyűlési képviselői mandátumuk sem jogosíthatja fel őket arra, hogy gyalázkodjanak és fenyegessék mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből végzik munkájukat - írta közleményében az MTVA.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!