Nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le horvát rendőrök

Kék hírek, 2023.06.07

A horvát hatóságok 745 kilogramm kokaint foglaltak le 20 millió euró értékben a fiumei (Rijeka) kikötőben - közölte szerdán a Tengermelléki-Fennsík megyei (Primorsko-goranska zupanija) rendőrség.

Mario Kovac, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni országos rendőrkapitányság vezetője elmondta: a több mint fél tonna kokainra nem egyszerre, hanem az elmúlt három-négy hónap leforgása alatt bukkantak rá.

Ami a drog mennyiséget illeti, a tíz legnagyobb fogás közé tartozik Horvátországban, ami pedig a tisztaságát, ez a legnagyobb a horvát rendőrség és vámhatóság történetében - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy 80-90 százalékos tisztaságú kokainról van szó.

Kiemelte: a szállítmányok különböző országokból és kikötőkből, főleg Dél-Amerikából, Kolumbiából és Bolíviából érkeztek.

A hatóságok egy kábítószer-kereső kutya segítségével nézték át a rakományokat, és amelyik konténernél jelzett az állat, azt kinyitották. A 745 kilogramm kokaint öt különböző konténerben foglalták le más-más időpontokban.

Fiume nem számít különösebben kiemelkedő kikötőnek a drogcsempészet szempontjából, de az elmúlt három évben a Földközi-tenger egész területén nőtt a drogfogások száma - húzta alá Kovac.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!