NAV: ízesített elektronikus cigaretták árusítóira csaptak le

Kék hírek, 2024.05.30

Az ellenőrök az elmúlt időszakban is sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Magyarországon nem forgalmazható ízesítőanyagot tartalmazó elektronikus cigaretta, internetes csoportokban mégis folyamatosan jelennek meg újabb és újabb termékek. Ezekben ízesített, nikotint is tartalmazó folyadéktöltet van, és ezek a hevítéses eszközök egyre több nikotint juttatnak a szervezetbe. A NAV revizorai próbavásárlásokat végeznek, az elmúlt időszakban Hajdú-Bihar, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Győr-Moson-Sopron vármegyében is eredményes akciókat hajtottak végre, és csaknem ötmillió forint értékben több száz, különféle márkájú, illegálisan forgalmazott ízesített elektronikus cigarettát foglaltak le.

Az elfogások után szabálysértési vagy bűntetőeljárások indulnak, és az eladók a számlaadási kötelezettség elmulasztása miatt is bírságra számíthatnak - közölték, hozzáfűzve: a NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is 1 milliótól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújthatja a magánszemély eladót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!