Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál

Kék hírek, 2024.02.21

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.

A nyomozók Budapesten és Fejér vármegyében egy időben, több helyszínen tartottak házkutatásokat. Két ukrán nemzetiségű férfit egy Fejér vármegyei raktárban fogtak el, ahonnan a lefoglalt cigaretta jelentős része és nagyobb összegű valuta került elő. A közelben lévő másik raktárban szállításra előkészített cigarettát és fedőáruval megrakott kamiont találtak.

A két helyszínen összesen 35 millió szál illegális cigarettát, hetvenezer euró készpénzt és egy harmincmillió forint értékű kamiont foglaltak le. A házkutatások során a gyanúsítottak arcképével ellátott több ukrán útlevélre bukkantak.

A NAV pénzügyi nyomozói az ukrán elkövetők magyar és - menekültstátusszal rendelkező - szír társait is büntetőeljárás alá vonták, számos ingatlant és járművet kutattak át, tanúkat hallgattak ki.

A tettenérés során elfogott két ukrán férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették őket. Az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat - olvasható a NAV közleményében.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!