Nem működik együtt a rendőrséggel a nevelt lánya megölésével gyanúsított férfi

Kék hírek, 2022.07.05

Nem működik együtt a rendőrséggel az a 47 éves diósjenői férfi, akit nevelt lánya megölésével gyanúsítanak; a letartóztatásban lévő férfi a 2009 márciusában történt gyilkosság után elásta a 19 éves lány holttestét; a lány 14 éves testvérét továbbra is eltűntként keresik - az ügy részleteit kedden ismertették Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Rendőrség-felirat Kalmár Zsolt ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: a testvérpár három testvérükkel, édesanyjukkal és nevelőapjukkal 2004 nyarától 2009 nyaráig élt egy háztartásban Diósjenőn, amikor a kiskorú gyerekeket a gyámhatóság védelembe vette és gyermekotthonokba kerültek, ahonnan többször hazaszöktek. Az adatok szerint a férfi 2009 márciusában, közös lakásukban családi vitát, hangos szóváltást követően bántalmazta a lányt, aki a helyszínen meghalt. Ezt követően, hogy a felelősségrevonást elkerülje, a holttestet elásta. A múlt csütörtökön elfogott férfi letartóztatásáról vasárnap döntött a bíróság. Ellene szexuális bűncselekmény miatt vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen. Juhász Viktor alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője közölte, a további nyomozást szakértők bevonásával folytatják, hogy megtudják a lányok eltűnésének, a sérelmükre elkövetett bűncselekmények körülményeit, és megállapítsák a másik lány hollétét.

Kalmár Zsolt közölte: a kiemelt médiaérdeklődés miatt döntöttek úgy, hogy tájékoztatják a nyilvánosságot azokról az adatokról, amelyek nem befolyásolják a későbbi felderítést és bizonyítást, illetve azért, mert a sajtóban a napokban több, tényként közölt információ nem volt helytálló.

Beszámolt arról, hogy a büntetőeljárást 2021 őszén indították az ügyben. Előtte, egy gyermekotthonból származó bejelentés alapján 2009 elején körözési eljárás indult az akkor 14 és 19 éves lányok tartózkodási helyének megállapítására.





2015-ben a főkapitányság vette át az eljárást a rétsági városi kapitányságtól, mert arra lehetett következtetni, hogy a testvérpár bűncselekmény áldozatává válhatott.

A főkapitány-helyettes elmondta azt is, hogy az elmúlt években Petőfi Attila országos főkapitányi biztossal, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóság kiemelt életellenes ügyek koordinátorával, valamint a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ körözési szakirányító főosztályának munkatársaival dolgoztak.

Kalmár Zsolt úgy fogalmazott: minden információt leellenőriztek, és "minden információt elvittek a végéig", ami azt eredményezte, hogy 2021 őszére tudták megállapítani a bűncselekmény gyanúját az eltűnésekkel kapcsolatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!