November 2-től csak északi irányba lehet közlekedni a Jane Haining rakparton

Kék hírek, 2021.10.26

November 2-tól, jövő keddtől csak északi irányba lehet majd közlekedni a pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között az ottani Sentab-víznyomócső cseréje miatt - közölte Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke kedden egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Balogh Samu elmondta, a vezetékcsere munkálatai eddig a Lánchídtól északra folytak a pesti alsó rakparton, amely emiatt le is van zárva a Margit híd és a Kossuth tér között.

Az eredeti tervek szerint a Jane Haining rakpartot teljes szélességében le kellett volna zárni a víznyomócső cseréje miatt, de sikerült egy olyan műszaki megoldást találni, amelynek köszönhetően északi irányban fenn lehet tartani a forgalmat - közölte, hozzátéve: a déli irányba továbbra is az Apáczai Csere János utcában lehet közlekedni.

Csörnyei Géza, a Fővárosi Vízművek üzemeltetési igazgatója elmondta, a mintegy ötvenéves vezeték cseréje szeptember elején kezdődött. Ez a vezeték a vízellátásban betöltött szerepe miatt Budapest és az ország egyik legfontosabb "vízellátó eleme" - mutatott rá.

Bodor Ádám, a Budapesti Közlekedési Központ mobilitásfejlesztési igazgatója közölte, a várhatóan jövő augusztusig tartó beruházás miatt az Angyalföld felé közlekedő 105-ös és a 178-as buszok november 2-át követően hétvégén is a Jane Hainig rakparton keresztül érik el a József Attila utcát, nem a mostani, hétvégi útvonalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!