Nyolc évre ítélték a barátját nyakon szúró üllési férfit

Kék hírek, 2024.06.10

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék hétfőn azt az üllési férfit, aki 2022 decemberében nyakon szúrta egyik ismerősét.

Bíróság A bíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit. Az ítélet szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott és a sértett baráti viszonyt ápolt, több alkalommal italoztak együtt a vádlott Csongrád-Csanád vármegyei otthonában. 2022. december 6-án is együtt ittak meg négy liter bort. A sértett súlyosan lerészegedett, gyakorlatilag az alkoholmérgezés állapotába került.

A késő délutáni órákban szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a sértett szidalmazása közben magához vett egy 11 centis pengéjű kést, és azzal a jobb füle alatt nyakon szúrta.

Ezután a sértett telefonált a mentőknek, de a beszélgetés közben olyan rossz állapotba került, hogy a vádlottnak kellett folyatnia a hívást. Az erről készült felvétel szerint a vádlott azt mondta, "megszúrtam egy gyereket".

A férfit a szegedi klinikára szállították, és ott ellátták. Életveszélyes állapotba került: a 15-20 centis szúrt sérülést okozó kés elérte az egyik nyaki vénáját. Életét a kellő időben érkező és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott az eljárás során azzal védekezett, hogy a férfi - ahogy egy alkalommal korábban megtörtént - saját magát sebesítette meg.

Kemenes Krisztián bíró az ítélet indoklása során kifejtette, bár a vádlott következetesen tagadta bűnösségét, azt nem vitatta, hogy jelen volt a bűncselekmény helyszínén, de állítása szerint aludt, amikor a férfi sérülése keletkezett. A sértetti tanúvallomások és más bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a férfi nem saját magát szúrta meg, hanem a vádlott követte el a bűncselekményt.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!