TV műsor

Nyolc évre ítélték a volt élettársát bántalmazó férfit

Kék hírek, 2021.07.07

Nyolc év börtönre ítélt a bíróság egy férfit, aki gyermekelhelyezési vita közben megszúrta volt élettársát - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a vádlott és a sértett kapcsolata megromlott, mert a férfi bántalmazta a nőt. Ezért külön költöztek és közös gyermekük felügyeletét heti váltásban látták el. A vádlott később életveszélyesen megfenyegette a nőt, aki tavaly októberben a szüleivel együtt ment át a férfihoz, hogy egyeztessenek gyermekük felügyeletéről.

Amikor a sértett közölte a vádlottal, hogy a négyéves gyereket az új lakóhelyéhez közeli óvodába szeretné átíratni, a férfi ököllel arcon ütötte őt, majd elővett egy kést, és "megöllek" felkiáltással többször nyakon, valamint fejen szúrta.

A késelés után a rokonok tolták ki a vádlottat a lakásból, aki elhagyta a helyszínt, majd a hatóságok elfogatóparancs alapján fogták el.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a szerdai előkészítő ülésen a férfi beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a tettét megbánó, de hasonló bűncselekmény miatt már büntetett előéletű vádlottat nyolc év börtönre ítélte, és kimondta, hogy feltételes szabadságra leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható.

Az ítéletet a vádlott és a védő tudomásul vette, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!