Önkéntes határvédőként illegális migránsokat rabolt ki apa és fia

Kék hírek, 2022.11.21

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a két férfi ellen, akik önkéntes határvédőként több migránst is kiraboltak.

Rendőrség
A vádirat szerint a két férfi önkéntes határvédőként tekintve magukat, migránsokat figyeltek meg a román-magyar határszakaszon szabadidejükben, többször is jelezve a rendőrség felé, ha illegális határátlépőket láttak. 2022. augusztus 4-én este 8 óra körül a román-magyar határszakasz megyebeli részén 7 illegális határátlépőre lettek figyelmesek. Apa és fia nem volt rest és a migránsok nyomába eredt egy gázriasztó-fegyverrel, valamint egy gázsprayvel és arra kényszerítették őket, hogy a mobiltelefonjaikat, valamint a náluk lévő készpénzt, mintegy 2300 eurót a részükre átadjon.  

Annak érdekében, hogy szavaiknak nyomatékot is adjanak, a sértettek egy részét gázsprayvel le is fújták.  

Ap és fia ezután a zsákmányolt telefonokat eldobta, a rabolt eurót pedig az autójukba rejtették, majd az "elfogásról" értsítették a rendőrséget. A migránsok azonban az egyenruhásoknak beszámoltak az esetről, valamint az eldugott pénz is előkerült. A járási ügyészség apát és fiát fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja. A párost előállították, majd le is tartóztatták, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!