Őrizetbe vettek egy férfit, aki VII. kerületi lakásában fegyverrel tartott túszul egy nőt

Kék hírek, 2024.02.27

Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt letartóztatást kezdeményeztek egy budapesti férfi ellen, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu-n.

Azt írták, a férfi február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a nő egyik férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

A helyzet megoldásáért a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot (TEK). A TEK-nek közel másfél órás tárgyalás után sikerült elérnie, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni.

A férfi beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt - állította - nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a BRFK őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!