Osztálytársai megölésével fenyegetődző fiatalkorút tartoztattak le Miskolcon

Kék hírek, 2024.06.08

Elrendelte egy osztálytársai megölésével fenyegetődző fiatalkorú gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság - tudatta a Miskolci Törvényszék honlapján szombaton.

Bilincs A nyomozás adatai szerint a Sajókazai Általános Iskola tanára május 24-én egy tanórán észlelte, hogy a fiatalkorú gyanúsított tizenegy centiméter pengehosszúságú konyhakést vett elő a táskájából, és a nyelvén húzogatta, ezért azt a tanár elvette tőle.

A gyanúsított tagja egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportnak, melyben egy sajókazai "mészárlásról" és ennek kapcsán egy "bázis" létrehozásáról értekeztek, valamint olyan bejegyzést tett közzé, hogy a "sajókazaiak mind meg fognak fizetni!". A gyanúsított május 26-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte az osztályfőnökével, hogy az általa iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje.

A gyanúsításban szereplő cselekmény alkalmas emberölés előkészületének megállapítására - írták.

A járásbíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetve az előkészített bűncselekményt végrehajtaná. Mindezek miatt egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

A gyanúsított, illetve védője és törvényes képviselő fellebbezett a döntés ellen - közölte a törvényszék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!