Öt évre ítéltek egy férfit emberkereskedelem miatt

Kék hírek, 2022.11.04

Öt évre ítéltek emberkereskedelem, kényszermunka, csalás és közokirat-hamisítás miatt egy férfit, aki több kiszolgáltatott helyzetű embert zsákmányolt ki - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A férfi öt embert szállásolt el különböző - esetenként közművesítés nélküli - ingatlanjaiban és a sértettek szociális helyzetét, némelyikük alkoholfüggőségét vagy mentális állapotát kihasználva kizsákmányolta őket. A sértettek feladata volt az ingatlanok körüli munkák elvégzése, valamint állatgondozás, akár napi 10-12 órában. Munkájukért cserébe a vádlott általában némi pénzt és kevés ételt adott - ismertették.

Egyiküket rábírta arra is, hogy közműtartozással terhelt ingatlanát írassa a vádlott lányára, ezzel elkerülve azt, hogy a sértett által örökölt bankhitel miatt az ingatlanra jelzálogot jegyezzenek be. A vádlott valódi célja azonban az ingatlan megszerzése volt, amelyet később felújíttatott, majd haszonnal eladott - közölték.

A vádlott a ítélet kihirdetése közben rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá, így a határozathirdetés további részén már nem volt jelen - jelezték.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást és a vádlott egészségi állapotát, ugyanakkor súlyosító körülmény volt egyebek mellett a büntetett előélete.

Az ítélet nem jogerős - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!