Ötven gépkocsi csúszott egymásba a Moszkva és Szentpétervár közötti autópályán

Kék hírek, 2024.01.08

Több mint ötven gépkocsi karambolozott hétfőn a Moszkva és Szentpétervár közötti M11-es autópályán, a balesetben legkevesebb négy ember, köztük egy gyermek életét vesztette és további tíz megsérült.

Az egyik sérült, egy gyerek az egészségügyi minisztérium szerint súlyos állapotban van. Egy másik gyermek és nyolc felnőtt állapota közepesen súlyos.

A személy- és teherautók Novgorod megyében, a díjköteles autópálya 526-os kilométerszelvényénél csúsztak egymásba. A mentésben részt vesznek a rendkívüli helyzetek minisztériumának és a katasztrófaügyi orvosi központnak a helikopterei is. A helyszínre 45 szakembert és 15 egységnyi technikát vezényeltek, a balesetet szenvedett emberek számára kialakítottak több melegedőt.

A közlekedést az orosz főváros irányában lezárták az autópályán, a forgalmat elterelték. A történtek ügyében az országos nyomozó bizottság vizsgálatot indított. A mentést Andrej Nyikityin, a novgorodi régió kormányzója személyes ellenőrzése alá vonta. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy a baleset oka részben a rossz időjárási viszonyok voltak.

Hétfő az újévi, az ortodox karácsonyt is magában foglaló, tíznapos országos vakáció utolsó napja volt, amelyen sokan utaztak haza az országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!