Pénzért juttatott vezetői engedélyhez külföldieket egy vecsési házaspár Kecskeméten

Kék hírek, 2020.05.27

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy vecsési házaspár ellen, amelynek tagjai 2017 januárja és augusztusa között negyvenöt, többségében külföldi személynek segített pénzért abban, hogy jogosulatlanul magyar vezetői engedélyhez jussanak - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a házaspár férfi tagja pénzért segítséget nyújtott az őt megbízó, jellemzően romániai származású vagy állampolgárságú embereknek ahhoz, hogy Magyarországon úgy jussanak illegálisan jogosítványhoz, hogy egyébként nem feleltek meg a jogszabályi feltételeknek.

A házaspár időpontot szervezett a kecskeméti okmányirodában, hamis orvosi alkalmassági véleményt és hamis külföldi vezetői engedélyeket intézett, szükség esetén meghatalmazás segítségével személyesen is eljárt az okmányirodában, de volt olyan is, hogy tolmácsként működtek közre az ügyintézés során.

A férfi vádlott a megbízóktól kapott összegekből több mint 2,8 millió forinttal gazdagodott.

A szabadlábon lévő vádlottak közül a járási ügyészség a házaspár férfi tagját 39 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, feleségét pedig 6 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A negyvenöt megbízónak is közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie a bíróság előtt.

A járási ügyészség a házaspárral szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a házaspár férfi tagjával szemben a gazdagodása erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság határoz majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!