Pénzhamisítás miatt őrizetbe vettek két férfit Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Kék hírek, 2024.05.30

Pénzhamisítás miatt őrizetbe vettek egy 37 éves miskolci és egy 29 éves vajdácskai férfit - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint hamis húszezresek kerültek forgalomba, a rendőrök az ügyben négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Azt írták, a sárospataki rendőrkapitányság - a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján - indított nyomozást pénzhamisítás gyanúja miatt április végén, miután több helyszínről érkeztek bejelentések hamis 20 ezer forintos bankjegyekről. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásároltak - tudatta a rendőrség.

Az ügyben öt embert fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ezek során laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20 ezer forintos bankjegyet foglaltak le.

Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és a 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat - ismertette a rendőrség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!